دوره 14، شماره 2 - ( دوره چهاردهم، شماره دوم، تابستان 1399 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 94-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghadimi Nouran M, Shafiabady A, Khodabakhshi Koolaee A, Asgari M. Develop a Therapy Protocol Based on the Paradoxical Timetabling Model and Its Effectiveness on Binge Eating Disorder among Women. Journal title 2020; 14 (2) :81-94
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3869-fa.html
قدیمی نوران میترا، شفیع آبادی عبدالله، خدابخشی کولایی آناهیتا، عسگری محمد. تدوین پروتکل درمانی مبتنی بر مدل برنامه زمانی پارادوکسی و تعیین اثربخشی آن بر اختلال پرخوری زنان. عنوان نشریه. 1399; 14 (2) :81-94

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3869-fa.html

1- گروه تربیتی و مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی،واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی
2- گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی،دانشگاه علامه طباطبایی، تهران ، ashafiabady@yahoo.com
3- گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی،دانشگاه خاتم، تهران
4- دانشگاه علامه طباطبایی، تهران
اختلال پرخوری یکی از اختلالات روانشناختی است که اخیراً بطور فزاینده ای در میان زنان شایع شده است. پژوهش حاضر با هدف تدوین پروتکل درمانی مبتنی بر مدل برنامه زمانی پارادوکسی و تعیین اثربخشی آن بر اختلال پرخوری زنان انجام شده است. روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع گروه کنترل نامعادل بود. جامعه آماری، زنان مراجعه کننده داوطلب به کلینیک تخصصی تغذیه دانشگاه شهید بهشتی در سال 98 بودند که پس از مصاحبه، واجد اختلال پرخوری و معیارهای ورود به پژوهش بودند. نمونه گیری بصورت داوطلبانه (نمونه در دسترس) انجام شد. حجم نمونه24 نفر بود که در دو گروه 12 نفری آزمایش و کنترل قرارگرفتند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش پرسشنامه پرخوری(BES)گورمالی و پروتکل محقق ساخته بودند. پروتکل درمانی طبق مدل برنامه زمانی پارادوکسی و مبانی نظری آن در دو حوزه فردی و بین فردی طرح ریزی و بر روی افراد نمونه اجرا گردید. پروتکل درمانی در ده جلسه دوساعته و بصورت هفته ای یک جلسه بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. پس از تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، با استفاده از روش تحلیل واریانس مختلط، نتایج تحلیل واریانس نشان دادند که پروتکل درمانی با 99 درصد اطمینان بر اختلال پرخوری موثر بود و اثرات درمانی آن تا مرحله پیگیری پایدار بوده است. اثربخشی این مدل درمانی و بررسی نتایج دو ماه پیگیری، تاثیر سریع، عمیق و ماندگار آن بعنوان درمانی کوتاه مدت، تایید گردید.
دریافت: 1399/8/10 | پذیرش: 1399/10/17 | انتشار: 1399/10/17

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.