دوره 17، شماره 3 - ( دوره هفدهم،شماره سوم،پاییز 1401 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naghibi S H, Pourhosein R, Sarafraz M R, Sadeghinia A. Effectiveness of intensive short-term dynamic psychotherapy on defense mechanisms of patients with atopic dermatitis. Journal title 2023; 17 (3) : 5
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4263-fa.html
نقیبی سیده حمیده، پورحسین رضا، سرافراز مهدی رضا، صادقی نیا علی. اثربخشی روان‌درمانی پویشی کوتاه‌مدت فشرده بر سبک‌های دفاعی بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک. عنوان نشریه. 1401; 17 (3)

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4263-fa.html

1- گروه روانشناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2- گروه روانشناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، prhosein@ut.ac.ir
3- گروه روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
4- گروه پوست، بیمارستان پوست رازی، دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، تهران ایران.
چکیده
سبک­های دفاعی یک فاکتور تعیین کننده برای میزان آسیب­شناسی روانی است و این در بیماران درماتیت آتوپیک از اهمیتی خاص برخوردار است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی روان­درمانی پویشی کوتاه­مدت فشرده بر سبک­های دفاعی بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک بود. پژوهش حاضر یک طرح نیمه آزمایشی از نوع تک آزمودنی است. جامعه‌ آماری این مطالعه شامل مبتلایان به بیماری‌ درماتیت آتوپیک مراجعه کننده به بیمارستان فوق تخصصی پوست رازی تهران در سال 1399 بود که از بین آنها، 5 نفر به صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. این افراد تحت ۱0 جلسه فردی درمان روان­پویشی کوتاه­مدت فشرده فردی قرار گرفتند. آزمودنی­ها در مرحله خط پایه، در طول مداخله و پیگیری پرسشنامه سبک­های دفاعی را تکمیل کردند. به­منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از تحلیل دیداری و محاسبه درصد بهبودی استفاده شد. طبق نمرات بیماران در نمودارهای روند تغییرات، همه بیماران بهبود قابل قبولی در سبک­های دفاعی نشان دادند. میزان بهبود کلی بیماران در سبک­های دفاعی رشد نایافته، رشد یافته و روان رنجور در پایان مداخله به ترتیب 6/37%، 2/49% و ۴/۴۰% بود که بیانگر اثربخشی روان­درمانی پویشی فشرده کوتاه­مدت در کاهش سبک­های دفاعی رشد نایافته و روان رنجور و افزایش سبک دفاعی رشد یافته است. روان­درمانی پویشی فشرده کوتاه­مدت می­تواند به عنوان یک مداخله موثر به بهبود سبک­های دفاعی بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک کمک کند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1401/6/31 | پذیرش: 1402/2/31 | انتشار: 1401/10/15

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.