دوره 21، شماره 3 - ( دوره بیست و یکم ، شماره سوم، پاییز 1402 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 46-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

dehghan marvasti S, jafari A. Spouse love and marital quality of life with job burnout symptoms: the mediating role of marital adjustment. Journal title 2023; 21 (3) : 3
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4331-fa.html
دهقان مروستی ساناز، جعفری علی. عشق به همسر و کیفیت زندگی زناشویی با علائم فرسودگی شغلی: نقش میانجی‌گری سازگاری زناشویی. عنوان نشریه. 1402; 21 (3) :31-46

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4331-fa.html

1- دانشگاه فرهنگیان ، dehghan.sanaz@gmail.com
هدف از انجام این پژوهش، بررسی نقش میانجی‌گری سازگاری زناشویی در رابطه‌ی بین عشق به همسر و کیفیت‌زندگی زناشویی معلمان دچار فرسودگی شغلی بود. تحقیق بر حسب هدف، کاربردی وروش پژوهش، توصیفی ازنوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه معلمان زن و مرد متأهل شاغل درشهر یزد (تقریباً 5500 نفر) بود. روش نمونه‌گیری، تصادفی خوشه‌ای چندمرحله‌ای بود. ازمیان 45 مدرسه ناحیه 1، 320 معلم به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزارپژوهش، پرسشنامه‌ی عشق استرنبرگ (1987)، کیفیت زندگی زناشویی باسبی و همکاران (1995) و مقیاس سازگاری همسران اسپانیر و کرولی (1986) بود. برای تحلیل داده‌ها ازروش تحلیل‌مسیر و نرم‌افزار لیزرل استفاده شد. یافته‌ها نشان داد، بین متغیر عشق به همسر و سازگاری همسران رابطه‌ی مستقیم ومعنی‌دار وجود دارد. بین متغیر سازگاری همسران و کیفیت‌زندگی زناشویی رابطه مستقیم ومعنی‌دار  وجود دارد. متغیر عشق به همسر با کیفیت‌زندگی زناشویی رابطه‌ی مستقیم ومعنی‌دار  ندارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1402/5/14 | پذیرش: 1402/6/30 | انتشار: 1403/1/2

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.