دوره 6، شماره 2 - ( 6-1391 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 30-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Agah Heris M, Alipour A, Golchin N. The Differences between the Students` Eating Behaviors and Body Mass Index in Various Levels of Social Physique Anxiety. Journal title 2012; 6 (2) :23-30
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-91-fa.html
آگاه هریس مژگان، علیپور احمد، گلچین ندا. تفاوت رفتارهای غذا خوردن و شاخص توده بدنی دانشجویان در سطوح مختلف اضطراب اجتماعی جسمانی. عنوان نشریه. 1391; 6 (2) :23-30

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-91-fa.html

1- دانشگاه پیام نور، گرمسار ، agah.mojgan@yahoo.com
2- دانشگاه پیام نور، ازگل
3- دانشگاه پیام نور
این پژوهش با هدف بررسی تفاوت شاخص توده بدنی و رفتارهای غذا خوردن دانشجویان در سطوح مختلف اضطراب اجتماعی جسمانی اجرا شد. بدین منظور، 357 دانشجوی دانشگاه پیام نور استان سمنان (شامل290 دختر و 67 پسر) از سه شهر گرمسار، شاهرود و سمنان با روش خوشه­ای چند مرحله­ای به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. سپس کلیه شرکت­کنندگان به گویه­های مقیاس اضطراب اجتماعی جسمانی و پرسشنامه سه عاملی غذا خوردن پاسخ دادند. وزن و شاخص توده بدنی آنها نیز به وسیله دستگاه سنجش ترکیب بدنی محاسبه گردید. پس از جمع­آوری اطلاعات، تحلیل داده­ها با استفاده از روش تحلیل واریانس نشان داد رفتارهای غذا خوردن و شاخص توده بدنی دانشجویان در سطوح مختلف اضطراب اجتماعی جسمانی متفاوت است. به طوری که رفتارهای نارسا کنش­ور و شاخص توده بدنی در افراد دارای سطوح بالای اضطراب اجتماعی جسمانی، بیشتر است. این یافته­ها بیانگر آن است که ارزیابی­های شناختی مضر یا تهدید­آمیز راه­اندازی شده به واسطه اضطراب اجتماعی جسمانی می­تواند به راه­اندازنده مهارگسیختگی در غذا خوردن یا افزایش ادراک گرسنگی باشد.

انتشار: 1391/6/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.