دوره 2، شماره 4 - ( 6-1392 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 74-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khorasani M, Rezvani M. The Identification and the Analysis of Livability Discrepancies’ Regarding Adjacent Villages of Varamin. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2013; 2 (4) :55-74
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-1659-fa.html
خراسانی محمد امین، رضوانی محمدرضا. شناخت و تحلیل تفاوت زیست پذیری روستاهای پیرامون شهری در شهرستان ورامین. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1392; 2 (4) :55-74

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-1659-fa.html

1- استادیار و عضو قطب علمی برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران ، khorasani_ma@alumni.ut.ac.ir
2- استاد و عضو قطب علمی برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران
روستاهای پیرامون شهری در زمره سکونتگاه هایی قرار دارند که همزمان صحنه شکل گیری، رشد و تداوم فرصت ها و تهدیدهایی هستند که کیفیت زیست و نحوه تامین نیازهای ساکنان را تحت تاثیر قرار می دهد. از یک سو دسترسی به خدمات موجود در شهرها و از سوی دیگر تهدیدهای بوم شناختی از سوی شهر و جذب جمعیت مهاجر و عوارض ناشی از آن، شرایط پیچیده ای را در این روستاها به وجود آورده که یاعث می شود بررسی زیست پذیری این روستاها از اهمیت خاصی برخوردار باشد. سکونتگاه زیست پذیر را به طور خلاصه، به عنوان مکان مناسب برای کار و زندگی تعریف نموده اند. هدف از این تحقیق، شناخت تفاوت بین روستاهای پیرامون شهری در شهرستان ورامین از نظر سطح زیست پذیری بوده است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و با استفاده از داده های آماری و یافته های میدانی صورت پذیرفته است. نتایج آزمون تحلیل واریانس یکطرفه موید وجود تفاوت معنی دار بین روستاهای مورد مطالعه است. همچنین یافته های پژوهش نشان می دهد که افزایش آگاهی مدیران محلی نسبت به وضعیت زیست پذیری روستاهای پیرامون شهری و عوامل موثر بر آن، حرکت در جهت برنامه ریزی و مدیریت محلی در جهت حل یکپارچه مشکلات و مسائل شکل گرفته در طیف شهری- روستایی، و نهایتا کاهش شکاف زیست پذیری سکونتگاه های شهری و روستایی، مهم ترین نتایج الگوی مناسب برای پژوهش در ارتباط با زیست پذیری روستاهای پیرامون شهری هستند.
پذیرش: 1396/7/13

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.