دوره 4، شماره 11 - ( 2-1394 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Faraji Sabokbar H, Molaee N, Hajari B. Spatial Analysis of Employment Model in Major Sectors of Activities of Iran Rural Areas. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2015; 4 (11) :1-14
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2235-fa.html
فرجی سبکبار حسنعلی، ملایی نادر، هاجری بهرام. تحلیل فضایی الگوی اشتغال در بخش های عمده فعالیت نواحی روستایی ایران. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1394; 4 (11) :1-14

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2235-fa.html

1- دانشیار و عضو قطب علمی برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، hafaraji@ut.ac.ir
2- کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مسئله ی اشتغال و به طور کلی نیروی انسانی در مسائل اقتصادی، جایگاه ویژه ای دارد. در اقتصاد ایران، اشتغال از دغدغه های اصلی سیاست گذاران اقتصادی است. تجزیه و تحلیل روند اشتغال و ساختار آن در سطح کشور و مناطق مختلف آن، مستلزم شناخت دقیق استعدادها و توان بالقوه ی بخش ها و ترکیب آن در مناطق است تا بتوان برنامه ریزی و اشتغال زایی متوازن و متعادلی را در هر یک از بخش ها و مناطق محقق ساخت. هدف از این تحقیق، شناخت وضعیت بخش ها و گروه های عمده فعالیت های اقتصادی در مناطق روستایی کشور می باشد. جامعه آماری پژوهش، 394 شهرستان کشور بوده است که آمار و اطلاعات آن از سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390 استخراج شده و با استفاده از تکنیک ضریب مکانی (LQ)، بخش های پایه که صادر کننده ی نیروی شاغل بوده اند، مشخص گردیده است. نتایج حاکی از آن است که در بخش کشاورزی، غرب و شمال غرب کشور و جنوب شرق از نواحی پایه ای می باشد. در بخش صنعت نیز نواحی مرکزی، شمال و بخشی از جنوب کشور صادر کننده نیروی کار به نواحی دیگر می باشد. بخش خدمات در مناطق مرکزی، شمال شرقی و غربی و جنوب کشور از نواحی پایه است که این نواحی به عنوان صادر کننده نیروی کار خدماتی شناخته می شود.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1348/10/11 | پذیرش: 1396/7/13

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.