دوره 4، شماره 11 - ( 2-1394 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 146-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heydari H, Zarafshani Q, Moradi K. Qualitative model pertaining to interaction between social capital and rural development process - Case Farsinj village in Kermanshah. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2015; 4 (11) :131-146
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2242-fa.html
حیدری حسین، زرافشانی کیومرث، مرادی خدیجه. مدل کیفی کنش سرمایه اجتماعی با فرآیند توسعه روستایی مورد: روستای فارسینج در استان کرمانشاه. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1394; 4 (11) :131-146

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2242-fa.html

1- دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
2- دانشیار گروه ترویج کشاورزی و توسعه روستایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی و عضو مرکز پژوهشی تحقیقات توسعه اقتصادی – اجتماعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، zarafshani2000@yahoo.com
هدف از این پژوهش، تبیین جایگاه سرمایه اجتماعی در توسعه یافتگی روستای فارسینج است که با بهره‏گیری از روش تئوری بنیانی انجام پذیرفت. جامعه مورد مطالعه، افراد 20 سال به بالای کلیدی روستای فارسینج بوده است که به روش نمونه‏ گیری هدفمند انتخاب شده اند. جمع‏آوری داده‏ها با بهره‏گیری از مصاحبه نیمه ‏ساختارمند و گروه‏های متمرکز آغاز گردید، این روند تا رسیدن به اشباع ‏تئوریک ادامه یافت. داده‏های حاصل در قالب سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل و جایگاه سرمایه اجتماعی در فرآیند توسعه یافتگی روستای فارسینج تبیین شد. نتایج نشان داد آنچه این روستا را به لحاظ توسعه‏یافتگی از روستاهای دیگر متمایز می‏سازد، الگوی بومی توسعه این روستا می باشد که بر مبنای سرمایه اجتماعی برون‏گروهی شکل گرفته است. نتایج این مطالعه علاوه بر غنای ادبیات پژوهش‏های کیفی مرتبط با سرمایه اجتماعی، سیاست گذاران و برنامه‏ ریزان توسعه ‏روستایی را یاری خواهد کرد در مطالعات زمینه‏یابی پروژه‏های توسعه، تنها به سرمایه‏ های فیزیکی و مادی بسنده نکرده و به سرمایه اجتماعی به عنوان محوری که کارآیی سایر اشکال سرمایه را تضمین می‏کند، توجهی ویژه مبذول دارد.
پذیرش: 1396/7/13

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.