Sojasi Qeidari H, Shayan H, Nurbakhsh Razmi Z. The Analysis of Non-Farm Entrepreneurship in Improving the Quality of Life in the Villages Case: Villages Located in Shandiz Area, Binaloud County. serd 2015; 4 (12) :55-76
URL:
http://serd.khu.ac.ir/article-1-2435-fa.html
سجاسی قیداری حمدالله، شایان حمید، نوربخش رزمی زهرا. تحلیل نقش کارآفرینی فعالیت های غیرکشاورزی در ارتقاء کیفیت زندگی روستاییان مورد: روستاهای بخش شاندیز شهرستان بینالود. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1394; 4 (12) :55-76
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2435-fa.html
1- استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، ssojasi@yahoo.com
2- استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده: (9134 مشاهده)
بخش کشاورزی در اکثر کشورهای جهان سوم به تنهایی نمیتواند فرصتهای اشتغال و منابع درآمدی کافی برای رفع تمامی نیازهای مناطق روستایی را تأمین نماید، از این رو، کارآفرینی بخش غیرکشاورزی را میتوان راهبرد مناسبی برای ارتقاء اشتغال و درآمد و ثروت آفرینی روستایی دانست. شکلگیری و توسعه فعالیتهای کارآفرینانه در بخش کشاورزی، میتواند نقش اساسی در توسعه پایدار روستایی ایفا کند. بنابراین در این تحقیق سعی شدهتا نقش فعالیتهای کارآفرینانه غیرزراعی در کیفیت زندگی روستاییان بخش شاندیز مورد بررسی قرار گیرد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و توسعه ایو به لحاظ روش انجام تحقیق، توصیفی-تحلیلی میباشد. جامعه آماری تحقیق، 6 روستای بخش شاندیز از دو دهستان شاندیز و ابرده بوده است که دارای بیشترین فعالیتهای غیرزراعی میباشند. تعداد خانوار روستاهای مورد مطالعه 3776 میباشد که با توجه به فرمول کوکران حجم نمونهی به دست آمده معادل 249 خانوار است. در نهایت اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه، با استفاده از آزمونهای همبستگی پیرسون و اسپیرمن، آزمون کی دو گروه مستقل و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شده است. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که در مجموع، کارآفرینی فعالیتهای غیرکشاورزی تأثیرات مثبت و معناداری رادر مؤلفههای هر سه بعد اقتصادی (مؤلفه کیفیت تولید بیشترین تأثیرگذاری با ضریب بتای 308/0)، اجتماعی (دسترسی با ضریب بتای 194/0) و محیطی (تغییر کاربری اراضی زراعی مرغوب با ضریب بتای 186/0) کیفیت زندگی دارد. بنابراین، فعالیتهای کارآفرینی انجام شده در منطقه در بین نمونههای مورد مطالعه منجر به تغییر کیفیت زندگی روستاییان شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
پذیرش: 1396/7/13