دوره 4، شماره 12 - ( 6-1394 )                   جلد 4 شماره 12 صفحات 144-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kiyani F, Ansari R, Taghdisi A. Socio-economic and Environmental Impacts of Hegmatan Cement Company in Shahanjari Village. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2015; 4 (12) :133-144
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2439-fa.html
کیانی فاطمه، انصاری رحیمه، تقدیسی احمد. اثرات اقتصادی - اجتماعی و محیط زیستی کارخانه سیمان هگمتان بر روستای شاهنجرین. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1394; 4 (12) :133-144

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2439-fa.html

1- دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، kiyani_uni@yahoo.com
2- کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
3- عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
توسعه اقتصادی به­عنوان یک رکن اساسی در مجموعه سیاست­های هر کشور،ازیک سو با صنعت،تکنولوژی و از سوی دیگر با آلودگی­های زیست محیطی ارتباطی نزدیک دارد. هدف از این مطالعه، شناسایی مهم­ترین اثرات کارخانه سیمان برمحیط زیست و وضعیت اقتصادی –اجتماعی مردم روستای شاهنجرین در شهرستان رزن بوده است. جامعه­ی آماری تحقیق 2300 نفر از ساکنین روستای شاهنجرین بوده که با استفاده از جدول مورگان و کرجسی تعداد 175 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده است. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه بوده که مقدار آلفای کرونباخ 76% محاسبه گردید. آمارو اطلاعات با استفاده از روش تحلیل عاملی مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج بررسی نشان داد که مهم­ترین اثرات کارخانه سیمان بر روستای شاهنجرین در دسته عوامل اقتصادی و اجتماعی شامل افزایش اشتغال، پیشرفت اقتصادی در منطقه، افزایش امکانات و خدمات، به­وجود آمدن شغل­های جانبی، بهبود درآمد مردم روستا، راضی بودن مردم و افزایش کیفیت راه روستایی بوده است؛ همچنین عوامل زیست محیطی شامل تخریب اراضی زراعی و آلودگی منابع خاک و کاهش بهره­وری کشاورزی و آلودگی صوتی در رده­های بعدی قرار گرفته­اند.
پذیرش: 1396/7/13

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.