Faal Jalali A, ghasemi M. Explaining the Role of the Capacity of Modern Information Technologies in the Development of Smart Tourism
(Case Study of Tourism Target Villages in Khorasan Razavi Province). serd 2024; 13 (49) : 3
URL:
http://serd.khu.ac.ir/article-1-4001-fa.html
فعال جلالی امین، قاسمی مریم. تبیین نقش ظرفیت فناوریهای نوین اطلاعاتی در توسعه گردشگری هوشمند (مطالعه موردی روستاهای هدف گردشگری استان خراسان رضوی). اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1403; 13 (49)
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-4001-fa.html
1- دانشگاه فردوسی مشهد ، Amin.fa90@Gmail.com
2- دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (529 مشاهده)
هدف: هدف انجام پژوهش بررسی تاثیر استفاده از ظرفیتهای هوشمندسازی بر بهبود وضعیت گردشگری روستایی و همچنین کاهش مشکلات و مسائل روستایی در روستاهای هدف گردشگری استان خراسان رضوی میباشد.
روش پژوهش: از نظر روششناسی، نمونههای پژوهش شامل 261 نفر گردشگرانی بودند که به روستا سفر داشتهاند و از امکانات فضای مجازی جهت سفر به روستا استفاده نمودهاند که برای انتخاب تعداد نمونه باتوجه به متمرکز نبودن جامعه آماری، از روش گلوله برفی استفاده گردید. در این تحقیق دادهها با ابزار پرسشنامه جمعآوری و با نرم افزار spss از طریق آزمونهای آماری تجزیه و تحلیل شدهاند. در ادامه به منظور بررسی تاثیر فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی بر توسعه گردشگری هوشمند در روستاهای مورد مطالعه از مدل PLS استفاده گردید.
یافتهها: یافتههای تحقیق نشان داد که وجود ظرفیتهای گردشگری میتواند تاثیر مستقیم و معناداری بر روی توسعه گردشگری هوشمند برجای گذارد. بیشترین اثرگذاری در بین مولفهها برای حمل و نقل هوشمند مانند مسیریابی آنلاین و آفلاین، اطلاع از ترافیک مسیر، استفاده از خدمات بینراهی و سایر موارد از مزایای حمل و نقل هوشمند میباشد. پس از حمل و نقل هوشمند دومین مولفه اثرگذار در تحقق گردشگری هوشمند، استفاده از وسایل ارتباطی مانند ایمیل، تلفن، سایتهای اینترنتی، عضویت در کانالهای پیامرسانها و... بوده است. همچنین در درجه بعدی محیط هوشمند نیز تاثیر بسیار زیادی بر روی توسعه گردشگری هوشمند داشته است که از شاخصههای آن میتوان به شبکه آنتندهی مناسب، شبکههای اینترنت در سطح روستا، خدمات بانکداری الکترونیک در روستا و سایر موارد مشابه اشاره داشت.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج میتوان گفت که میانگین شاخصهای پژوهش در بخش امکانات مجازی در روستاهای مورد مطالعه از مقدار نرمال بالاتر بوده و روستاها دارای امکانات و ظرفیت زیرساختی و انسانی برای توسعه گردشگری هوشمند میباشند. همچنین تحلیل نتایج اثرگذاری بیان داشت که ظرفیتهای هوشمند روستایی بر توسعه گردشگری هوشمند اثرگذار بوده است.
شمارهی مقاله: 3
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/12/6 | پذیرش: 1403/9/1