دوره 3، شماره 5 - ( بهار و تابستان spring & summer 1394 )                   دوره 3 شماره 5 صفحات 22-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

The challenge of Nomads’ Migration and Nomads’ schools. CSTP. 2015; 3 (5) :5-22
عبدلی مصطفی. چالش بین کوچ عشایر و مدارس عشایر کوچ رو. نظریه و عمل در برنامه درسی. 1394; 3 (5) :22-5

اداره اموزش و پرورش عشایری لرستان ، mostfaabdoli@yahoo.com

انجام دو کوچ سالانۀ عشایر کوچ‌‌‌رو در طول سال تحصیلی تأثیرات زیادی بر کار مدرسه و یادگیری دانش‌آموزان عشایر بر جای می‌گذارد. تحقیق حاضر مطالعۀ موردی بوده و از نوع کیفی استفاده‌ شده است. هدف مطالعه، بررسیِ رابطۀ زمان کوچ عشایر و زمان آموزش در مدارس عشایری است. به‌ منظور بررسی میزان غیبت دانش‌آموزانی که به علّت دو کوچ سالانۀ عشایر و تأثیرات آن از مدرسه دور مانده‌اند، اقدام به جمع‌آوری داده‌های کمّی و کیفی یک مدرسۀ عشایری کوچ‌رو در طول دو سال تحصیلیِ (90-89 و 91-90) شده ‌است. پژوهنده در سال‌های مذکور به ‌عنوان معلم در این مدرسه مشغول به فعالیت بوده است. نتایج تحقیق گویای آن است که دو کوچ سالانۀ عشایر در مدرسۀ حاضر باعث افت ۳۴ درصدیِ زمانِ خالصِ آموزش (۵۵ روز از ۱۶۰ روز خالص برنامه‌ریزی‌شده) و به ‌تبع آن به ‌هم ریختن برنامه‌ریزی درسی آموزشی مدرسه، شتاب در آموزش مطالب درسی و به انجام نرسیدن آموزش کتاب‌های دانش‌آموزان در پایان سال تحصیلی شده است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اشاعه رویکرد تلفیقی در طراحی و تولید برنامه های درسی
ویرایش نهایی: 1395/8/25 | پذیرش: 1395/8/25 | انتشار: 1395/8/25