دوره 7، شماره 14 - ( 7-1398 )                   دوره 7 شماره 14 صفحات 71-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarei A, Dehghani M, Salehi K. The Analysis of Parent Involvement Restrictions in Secondary School: A Phenomenology Study. CSTP. 2019; 7 (14) :71-96
زارعی احمد، دهقانی مرضیه، صالحی کیوان. واکاوی محدودیت های مشارکت والدین در مدارس متوسطه: مطالعه ای با رویکرد پدیدارشناسانه. دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی. 1398; 7 (14) :71-96

1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران ، Dehghani_m33@ut.ac.ir

چکیده: تقویت فرهنگ مشارکت والدین در فرایندهای مدیریتی و تربیتی مدارس، از نشانه‌های نظام آموزشی کارآمد به‌شمار می‌رود. پژوهش حاضر با هدف واکاوی محدودیت‌های مشارکت والدین در مدارس متوسطه انجام گرفته است. داده‌ها با استفاده از فن مصاحبه نیمه‌ساختارمند با 18 نفر از والدین، مدیران ، معلمان  و دانش‌آموزان در سطح 3 مدرسه از منطقه 6 تهران گردآوری شده و بر اساس راهبرد کُلایزی تحلیل و مقوله بندی شده است. راهبرد های اعتباربخشی به داده ها با استفاده از روش­های ممیزی بیرونی ، چند سویه سازی، بازبینی اعضاء  و درگیری طولانی مدت  پژوهشگر در جریان مصاحبه انجام شده است. بر اساس نتایج این پژوهش، محدودیت­های مشارکت والدین/‌ مدرسه را می­توان در 3 مقوله کلی شامل عوامل مرتبط با مدرسه، عوامل مرتبط با والدین و عوامل مرتبط با نوجوانان معرفی نمود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بررسی چالش های نظام برنامه ریزی درسی کشور و ارائۀ راهکارهای مناسب برای بهبود آن
دریافت: 1396/11/26 | پذیرش: 1397/10/28 | انتشار: 1399/2/31