جلد 14، شماره 48 - ( بهار و تابستان 1403 )                   شماره 48 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

ParhizkarKhadiv T, Fahandezh F, Afraz S. Analyzing the effective requirements and prerequisites of English language teacher training and improvement courses: a qualitative study. Journal title 2024; 14 (48)
URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-1467-fa.html
پرهیزکارخدیو تکتم، فهندژ فرهاد، افراز شهرام. واکاوی الزامات و پیش بایسته های تأثیرگذار بردوره های آموزش و بهسازی معلمان زبان انگلیسی:مطالعه کیفی. عنوان نشریه. 1403; 14 (48)

URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-1467-fa.html

1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قشم ، Parhizkarkhadivtokttamm@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرلنگه
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قشم
هدف پژوهش حاضر واکاوی الزامات و پیش­ بایسته ­های تأثیرگذار بردوره ­های آموزش و بهسازی معلمان زبان انگلیسی بود.  روش پژوهش حاضر کیفی از نوع تحلیل محتوا بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدرسین زبان انگلیسی در مراکز آموزش زبان انگلیسی شهر شیراز بود که بر اساس نمونه­ گیری نظری(هدفمند) با تعداد 26 نفر از مدرسین مصاحبه به ­عمل آمد و داده ها از مصاحبه ها استخراج شد. به منظور تحلیل داده های حاصل از مصاحبه از روش کیفی گرانهیم و لوندمن استفاده شد. نتایج تحلیل داده­ ها طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی ارائه شده است. نتایج کلی پژوهش نشان داد طراحی و ارائه درس، مدیریت کلاس درس، ارزشیابی فراگیران، تعامل، راهبردهای تدریس، ویژگی­های مدرسان، مدیریت فعالیت­ها، تکنیک­های برخورد با خطاها به­ عنوان الزامات کلیدی در آموزش و بهسازی معلمان زبان انگلیسی موثر هستند. همچنین اهداف دوره، ویژگی­های دوره، تجارب مدرسین، ارزیابی کلی دوره، تخصصی­ سازی و فعالیت­های تکمیلی از پیش بایسته ­ها و عوامل تأثیرگذار بر دوره­ های آموزش و بهسازی مدرسان زبان انگلیسی به­ شمار می­ رود که می­تواند دربرنامه­ ریزی هر چه بهتر این دوره­ ها کمک شایانی داشته باشد. بر اساس نتایج بدست آمده چنین می­توان نتیجه گرفت که توجه به الزامات و پیش­ بایسته­ های ضروری احصاء شده در این پژوهش نقش کلیدی و محوری در بهبود دوره ­های آموزش و بهسازی مدرسان زبان انگلیسی دارد. لذا عدم توجه به این الزامات در طراحی دوره ­های آموزش و بهسازی مدرسان، کیفیت پایین یادگیری و آموزش فراگیران را به دنبال خواهد داشت.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مدیریت و برنامه ریزی توسعه آموزش عالی
دریافت: 1403/5/21 | ویرایش نهایی: 1403/7/7 | پذیرش: 1403/7/28 | انتشار الکترونیک: 1403/7/29

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش‌های تربیتی می باشد.