[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]
Prof. Mahmood Reza Atai

دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 23، شماره 1 - ( 1-1399 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 108-83 برگشت به فهرست نسخه ها
سمیه صادقی ، پرویز مفتون ، مسعود یزدانی مقدم
چکیده:   (1913 مشاهده)
برای مشخص کردن چرایی توجه، لازم است عواملی که به طور بالقوه برمیزان توجه تاثیر می گذارند بصورت تجربی بررسی شوند. تحقیق حاضر به بررسی دو عامل  پرداخت که به عنوان عوامل تاثیرگذار بر میزان توجه مورد اشاره قرار گرفته اند: دشواری ساختارهای هدف و سطح مهارت زبان آموزان در زبان دوم. جمله واره های صفتی زبان انگلیسی به عنوان ساختارهای هدف انتخاب شدند و فرضیه سلسله مراتب دسترسی (AHH) به عنوان مقیاس دشواری جمله واره های صفتی در نظر گرفته شد.113 دانشجوی سال اول رشته زبان انگلیسی در این مطالعه شرکت کردند. یک آزمون جمله واره های صفتی انگلیسی به عنوان آزمون تعیین سطح تهیه شد و یک آزمون مهارت در زبان دوم برای قرار دادن شرکت کنندگان در یکی از گروه های مهارت زیاد، مهارت متوسط و مهارت کم مورد استفاده قرار گرفت. میزان توجه از طریق یادداشت برداری اندازه گیری شد. بعد ازبرگزاری آزمون جمله واره های صفتی و آزمون مهارت زبان دوم، شرکت کنندگان  تعدادی متن حاوی نمونه هایی از جمله واره های صفتی انگلیسی دریافت کردند و از آنها خواسته شد حین خواندن این متون یادداشت برداری کنند. تجزیه و تحلیل یادداشت های شرکت کنندگان نشان داد که دشواری جمله واره های صفتی بر میزان توجه شرکت کنندگان تاثیر مثبت داشت اما سطح مهارت شرکت کنندگان  در زبان دوم تاثیرمهمی بر میزان توجه آنها نداشت. نتایج تحقیق حاضر به آموزگاران و تهیه کنندگان مطالب درسی کمک خواهد کرد تا برای زبان آموزان شرایط مطلوبی فراهم آورند که منجر به توجه زبان آموزان به  ساختارهای زبانی شود ودر نتیجه یادگیری زبان دوم را برای آنها تسهیل کند.
واژه‌های کلیدی: فرضیه سلسله مراتب دسترسی (AHH)، توجه، عامل موثر، یادداشت برداری، جمله واره های صفتی
دریافت: 1398/8/6 | پذیرش: 1398/12/1 | انتشار: 1401/8/30

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Sadeghi S, Maftoon P, Yazdani Moghaddam M. Factors mediating noticing: An investigation into the impact of the complexity of target structures and learners' L2 proficiency level. Journal title 2020; 23 (1) :83-108
URL: http://ijal.khu.ac.ir/article-1-3078-fa.html

صادقی سمیه، مفتون پرویز، یزدانی مقدم مسعود. عوامل موثر بر میزان توجه: برررسی تاثیر دشواری ساختارهای هدف و سطح مهارت زبان آموزان در زبان دوم. عنوان نشریه. 1399; 23 (1) :83-108

URL: http://ijal.khu.ac.ir/article-1-3078-fa.html

دوره 23، شماره 1 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Applied Linguistics
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4642