دوره 8، شماره 3 - ( دوره هشت، شماره سه، پاییز 1399 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 37-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khojir A, Kordnoghabi R, Rashid K, Yaghoobi A. Development of Wishful Thinking among 7 to 14-year-old Iranian Children and Adolescents. JCP 2020; 8 (3) :24-37
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3354-fa.html
خجیر عین اله، کردنوقابی رسول، رشید خسرو، یعقوبی ابوالقاسم. تحول تفکر آرزومندانه در کودکان و نوجوانان 7 تا 14 ساله ایرانی. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1399; 8 (3) :24-37

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3354-fa.html

همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، گروه روان شناسی ، rkordnoghabi@gmail.com
پژوهش‌های متعددی به بررسی تفکر آرزومندانه یا سوگیری تمایل در کودکان و بزرگسالان پرداخته‌اند اما پژوهشی در مورد تحول تفکر آرزومندانه در سنین کودکی و نوجوانی انجام نشده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تحول تفکر آرزومندانه در کودکان و نوجوانان سنین 7 تا 14 سال ایرانی است. پژوهش حاضر از نوع مطالعات تحولی با روش مقطعی بود. جامعه آماری، کلیه دانش آموزان سنین 7 تا 14 سال مدارس عادی دولتی شهر آمل در سال تحصیلی 99-98 بود. حجم نمونه شامل 240 نفر در 4 گروه سنی(هر گروه شامل 30 دختر و 30 پسر) که با روش نمونه‌گیری در دسترس، انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده، آزمون کارت علامت‌دار بود که به صورت نرم‌افزار تحت وب، طراحی شده بود. داده‌ها با روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر، تحلیل شدند. نتایج این پژوهش نشان دادند که تفکر آرزومندانه در کودکان و نوجوانان ایرانی نه تنها با افزایش سن کاهش نمی‌یابد بلکه افراد 14-11 سال در پیش‌بینی رویدادهای ناخوشایند، سوگیری شدیدتری نسبت به کودکان 10-7 نشان می‌دهند. با توجه به تأثیری که تفکر آرزومندانه در فرایند تصمیم‌گیری بویژه در پیش‌بینی رویدادهای منفی و به دنبال آن در بروز رفتارهای پرخطر دارد پژوهش بیشتر برای یافتن راهکارهایی برای آگاهی‌بخشی و متعادل‌سازی تفکر آرزومندانه، ضروری است.
دریافت: 1399/9/4 | پذیرش: 1399/10/20 | انتشار: 1399/10/20

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.