دوره 14، شماره 51 - ( 3-1402 )                   سال14 شماره 51 صفحات 67-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

siami A, erfani A, mostolizadeh S M. Examining Parametric Reforms' Impact on Financial Stability in the Social Security Organization Using General Equilibrium Models Approach. jemr 2023; 14 (51) :32-67
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-2340-fa.html
صیامی علی، عرفانی علیرضا، مستولی زاده سید محمد. بررسی اصلاحات سنجه‌ای بر پایداری مالی در سازمان تامین اجتماعی با رویکرد مدلهای تعادل عمومی. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1402; 14 (51) :32-67

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-2340-fa.html

1- دانشگاه سمنان
2- دانشگاه سمنان ، aerfani@semnan.ac.ir
هدف این مقاله بررسی تاثیر اصلاحات پارامتریک بر پایداری مالی سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمه اجتماعی کشوراست. بدین منظور، در این مقاله از یک الگوی تعادل عمومی همپوشانی نسلی استفاده شده است. موضوع در 4 سناریو مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان می­دهد که در سناریو اول، تاثیر افزایش امید به زندگی به میزان 3 سال و عدم تغییر سن بازنشستگی، نسبت مصارف به منابع سازمان تأمین اجتماعی را در حدود 2 درصد افزایش خواهد داد. در سناریو دوم، افزایش سن بازنشستگی به میزان 2 سال و کاهش امید به زندگی به میزان 1 سال، نسبت مصارف به منابع سازمان را حدود 8/0 درصد کاهش می­­دهد. در این حالت، سهم مصرف بازنشستگان از تولید و میزان مشارکت نیروی کار  به ترتیب به میزان 5 و 3 درصد کاهش می یابد. در سناریو سوم، افزایش حق بیمه به میزان 2 درصد به دلیل کاهش عرضه نیروی کار، تغییر چندانی در نسبت مصارف به منابع سازمان نخواهد داد. در نهایت، در سناریو چهارم، تاثیر افزایش سن بازنشستگی و امید به زندگی به ترتیب به میزان 2 و 3 سال ، نسبت مصارف به منابع سازمان تأمین اجتماعی حدود 4/2 درصد افزایش پیدا خواهد داد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: پولی و مالی
دریافت: 1402/11/21 | پذیرش: 1403/7/15 | انتشار: 1403/8/2

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.