دوره 4، شماره 2 - ( 6-1396 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 165-155 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chaparzadeh N, Saeedifar R, Zarandi-Miandoab L, Pazhang M. Effect of nitric oxide on antioxidative responses under salinity conditions in Zygophyllum fabago L. (Zygophyllaceae) . nbr 2017; 4 (2) :155-165
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2947-fa.html
چاپارزاده نادر، سعیدی فر رویا، زرندی میاندوآب لیلا، پاژنگ محمد. تأثیر نیتریک‌اکساید بر پاسخ های آنتی اکسیداتیو اسپندک (تیرۀ قیچیان) در محیط شور. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (2) :155-165

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2947-fa.html


دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
چکیده:   (6566 مشاهده)
در سال­های اخیر، دخالت نیتریک اکساید در فرایندهای مختلف گیاهی از جمله تقلیل اثر مخرب تنش ­ها مشخص شده است. در محیط شور گیاهان با تنش ثانویه اکسیداتیو مواجه می­ شوند. این آزمایش برای ارزیابی تأثیر کاربرد خارجی سدیم نیترو پروساید (SNP) به ­منزلۀ دهندۀ نیتریک اکساید (NO) در تقلیل اثر اکسیداتیو شوری روی اسپندک (.Zygophyllum fabago L) طراحی شد. SNP (200 میکرومولار) به محیط کشت گیاهان در وضعیت شور (200 و 400 میلی­مولار NaCl) و غیر شور اضافه شد. رشد، نشانگرهای تنش اکسیداتیو (شاخص پایداری غشای سلولی و غلظت پراکسید هیدروژن)، فعالیت آنزیم ­های آنتی­ اکسیدان (پراکسیداز و کاتالاز) و همین­طور محتوای برخی ترکیبات آنتی­ اکسیدان (فلاونوییدها و کاروتنوییدها) تعیین شدند. شوری موجب کاهش معنی­دار وزن خشک اندام­ های هوایی و ریشه شد ولی فعالیت آنزیم­های پراکسیداز و کاتالاز را افزایش داد. شوری زیاد موجب افزایش محتوای پراکسید هیدروژن و کاهش میزان کاروتنوییدها در برگ­ها شد. کاربرد برون­زای NO ­در محیط شور موجب افزایش رشد، شاخص پایداری غشا و محتوای فلاونوییدها و کاروتنوییدها شد. کاربرد SNP در محیط شور موجب کاهش معنی­ دار پراکسید هیدروژن و همین طور فعالیت آنزیم ­های آنتی ­اکسیدان تحت مطالعه در برگ­ ها شد. داده­ ها حاکی از آن هستند که همکاری سیستم ­های آنتی اکسیدان اسپندک برای فایق آمدن بر شوری تأثیر می ­گذارد. همچنین، از داده­ ها بر­می­ آید که کاربرد خارجی NO برای تقلیل اثر اکسیداتیو شوری در گیاه اسپندک مفید است.
متن کامل [PDF 678 kb]   (1825 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم گیاهی
دریافت: 1396/6/27 | ویرایش نهایی: 1396/6/29 | پذیرش: 1396/6/27 | انتشار: 1396/6/27 | انتشار الکترونیک: 1396/6/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb