Siadati S, Saeidi Mehrvarz S, Salmaki Y. Nutlet micromorphology of the genus Marrubium L. and allies and its systematic implication (Lamiaceae: tribe Marrubieae). nbr 2019; 6 (3) :338-346
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3232-fa.html
سیادتی سوده، سعیدی مهرورز شهریار، سلمکی یاسمن. ریزریخت شناسی فندقچه سرده فراسیون و خویشاوندان و اهمیت سازگان شناختی آن (تیره نعنائیان: طایفه فراسیونی ها). یافته های نوین در علوم زیستی. 1398; 6 (3) :338-346
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3232-fa.html
قطب تبارزایی موجودات زنده و بخش علوم گیاهی، دانشکده زیستشناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران ، yasamansalmaki@yahoo.com
چکیده: (4715 مشاهده)
فندقچه های 20 آرایه از طایفه فراسیونی ها توسط میکروسکوپ الکترونی نگاره مورد بررسی قرار گرفتند و توضیحات مفصلی از ویژگی های ریزریخت شناسی آنها برای تمامی گونه های مورد مطالعه ارائه شده است. فندقچه های مطالعه شده در اندازه، شکل، رنگ و تزئینات سطحی تنوع خوبی نشان می دهند. شکل فندقچه در اغلب گونه های مورد بررسی تخم مرغی است، همچنین اشکال گرد، تخم مرغی پهن، بیضوی، سرنیزهای، مثلثی و مستطیلی را در تعداد کمی از گونه ها می توان یافت. شش نوع اصلی الگوی تزئینات سطحی برای فندقچه ها قابل تشخیص است که شامل: شبکه ای، لانکدار، نردبانی، جویده، تاولدار و پشته پشته ای-ریزدانه ای است. رایج ترین نوع تزئینات سطحی فندقچه در بین گونه های مورد مطالعه نوع شبکه ای است، اما تنوع در اندازه و شکل سلول های تشکیل دهنده آنها صفات تشخیصی مفیدی را نیز فراهم می کند. تحقیقات ما نشان می دهد که نوع تزئینات در تحدید و تعریف آرایه ها در سطح گونه ای در بین گونه های Marrubium و خویشاوندان آن مفید است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم گیاهی دریافت: 1397/10/16 | ویرایش نهایی: 1398/8/4 | پذیرش: 1397/11/23 | انتشار: 1398/7/27 | انتشار الکترونیک: 1398/7/27