دوره 7، شماره 2 - ( 4-1399 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 152-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jangi M, Mohammadgholi A, Divsalr A. The investigation of the effects of synthesized Zinc oxide nanoparticles on the DNA using green chemistry . NBR 2020; 7 (2) :145-152
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3266-fa.html
جنگی مهناز، محمدقلی آزاده، دیوسالار عادله. بررسی اثر نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش شیمی سبز با دنا. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1399; 7 (2) :145-152

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3266-fa.html

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
در این مطالعه از نانوذرات اکسید روی سنتزشده با عصاره پودر قهوه که دارای سازگاری با محیط زیست بوده و در انجام فرایند واکنش، هیچگونه مواد سمی و مضری تولید نمی­کند، استفاده شده است. تعامل نانوذرات اکسید روی با DNA تیموس گوساله با استفاده از روش­های مختلف طیف سنجی مرئی فرابنفش، فلورسانس و تکنیک دورنگ نمایی حلقوی مورد بررسی قرار گرفت. داده­های طیف سنجی مرئی فرابنفش نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات اکسید روی، شدت جذب DNA نیز افزایش می­یابد و این افزایش در نانوذرات اکسید روی سنتزسبز در دمای اتاق و فیزیولوژیک انجام شد. نشر فلورسانس اتیدیوم بروماید نشان داد که با افزایش نانوذره اکسید روی شدت نشر کاهش می­یابد که نشان­دهنده ورود نانوذره به ساختار DNA است. همچنین داده­های دورنگ نمایی حلقوی نشان داد که اکسید روی سنتزشده باعث تغییر ساختاری در DNA می­شود. نانوذره اکسید روی سنتزسبز می­تواند به DNA متصل شده و سبب ایجاد تغییر در ساختار DNA شود که می­تواند جایگزین نانوذره اکسید روی شیمیایی شود.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1398/2/16 | ویرایش نهایی: 1400/3/16 | پذیرش: 1398/6/25 | انتشار: 1399/4/10 | انتشار الکترونیک: 1399/4/10

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.