دوره 8، شماره 1 - ( 3-1400 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nikdel N, Baharara J, Zakerbostanabad S, Tehranipour M. The effect of exosomes derived from human ovarian epithelial cancer cells on the secretion of AMH and Inhibin in granulosa cells . NBR 2021; 8 (1) :31-38
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3417-fa.html
نیکدل نجمه، بهارآرا جواد، ذاکر بستان آباد سعید، طهرانی پور مریم. اثر اگزوزوم‌های مشتق از سلول‌های سرطانی اپیتلیالی تخمدان انسانی بر ترشح هورمون‌های AMH و Inhibin سلول‌های گرانولوزا. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1400; 8 (1) :31-38

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3417-fa.html

گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران؛ مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی تکوین جانوری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران ، baharara@mshdiau.ac.ir
چکیده:   (1924 مشاهده)
اگزوزوم از انواع مختلف سلول­ها ترشح می­شود و به­عنوان بسته­های زیستی شناخته می­شوند. اگزوزوم­ها در ارتباطات بین سلولی و همچنین در ایجاد و پیشرفت بیماری­های مختلف از جمله سرطان نقش مهمی دارند. هورمون­های Inhibin و آنتی­مولرین هورمون (AMH) از نشانگرهای تومور سلول گرانولوزا (GCT) است. در این مطالعه تجربي آزمايشگاهي اثر اگزوزوم­هاي مشتق از سلول­های سرطان تخمدان انساني بر ترشح هورمون Inhibin B و AMH از سلول­های گرانولوزا بررسي شد. ابتدا سلول­های رده A2780 سرطان تخمدان کشت داده شدند سپس مایع رویی جهت استخراج اگزوزوم­ها توسط اولتراسانتریفیوژ جمع­آوری و با استفاده از روش DLS و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شدند. همچنين سلول­های گرانولوزا از تخمدان موش ماده نابالغ نژاد Balb/C استخراج و کشت داده شد و سپس توسط غلظت μg/ml 25 از اگزوزوم­هاي استخراج شده سلول­هاي سرطان تخمدان تیمار شد و مقدار هورمون­های Inhibin B و AMH اندازه­گیری شد. مقدار هورمون­های Inhibin B و AMH در سلول­های تیمار شده در مقايسه با شاهد افزایش معني­دار نشان داد 05/0P<. از آنجا که در این مطالعه اگزوزوم­های استخراج شده از سلول های سرطانی تخمدان باعث افزایش معنی­دار هورمون­های Inhibin B و AMH شده است به­نظر می­رسد که در ایجاد تومور سلول گرانولوزا موثر می­باشند و لذا ضرورت مطالعات کلینیکی کاملا محسوس و پیشنهاد می­شود.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم سلولی و مولکولی
دریافت: 1399/7/1 | ویرایش نهایی: 1400/3/14 | پذیرش: 1399/8/11 | انتشار: 1400/3/15 | انتشار الکترونیک: 1400/3/15

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.