دوره 7، شماره 4 - ( 12-1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 467-457 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavi Parsaii S Z, Vaezi J, Ejtehadi H, Memariani F, Joharchi M R. Phelipanche pouyanii (Orobanchaceae), a new species from Iran . NBR 2021; 7 (4) :457-467
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3419-fa.html
موسوی پارسایی سیده‌زهرا، واعظی جمیل، اجتهادی حمید، معماریانی فرشید، جوهرچی محمدرضا. معرفی گونه جدید Phelipanche pouyanii (تیره گل جالیزیان) از ایران . یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1399; 7 (4) :457-467

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3419-fa.html

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، vaezi@um.ac.ir
چکیده:   (2062 مشاهده)
. Phelipanche pouyanii به عنوان یک گونه جدید از استان خراسان جنوبی واقع در شرق ایران معرفی می شود. صفات ریخت شناسی تشخیصی شامل دندانه های کاسه خیلی بلندتر از لوله کاسه و بی کرک بودن میله های پرچم، به خوبی گونه جدید را از گونه‌های خویشاوند نظیر P. mutelii، P. angustelaciniata و P. nana جدا می کنند. نتایج حاصل از مطالعات گرده‌شناسی و ریزریخت‌شناسی دانه نشان می دهد که این صفات ارزش آرایه‌شناختی در مرزبندی بین گونه جدید و گونه های خویشاوند ندارند. با این حال، توالی های حاصل از نشانگر ریبوزومی ITS، مرزبندی آشکاری را بین گونه جدید و گونه های خویشاوند نشان می‌دهند.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم گیاهی
دریافت: 1399/7/1 | ویرایش نهایی: 1400/3/16 | پذیرش: 1399/11/27 | انتشار: 1399/12/26 | انتشار الکترونیک: 1399/12/26

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.