دوره 9، شماره 3 - ( 9-1401 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 192-182 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ashengroph M, Vakili Sohrforouzani N. Green extracellular synthesis of the Fe2O3 nanoparticles by a native marine bacterium, Alcaligenes sp. strain NV06. NBR 2022; 9 (3) :182-192
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3455-fa.html
آشنگرف مراحم، وکیلی سهرفروزانی نسترن. سنتز برون سلولی سبز نانوذرات Fe2O3 توسط سویه باکتری بومی آبزی آلکالیژنز NV06. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1401; 9 (3) :182-192

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3455-fa.html

گروه علوم زیستی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران ، m.ashengroph@uok.ac.ir
در پژوهش حاضر از باکترهای آبزی به ‌عنوان زیست کاتالیزگر برای تبدیل زیستی FeCl3 به نانو ذرات Fe2O3 استفاده شد. در مجموع 25 سویه باکتری آبزی در محیط کشت تریپتیک ‌سوی ‌آگار غنی شده با 10میلی مولار FeCl3 بر اساس تکنیک غنی‌سازی جداسازی شد. در بین سویه­های باکتری‌های مورد آزمایش، تنها سویه NV06 قادر به سنتز برون سلولی نانوذرات Fe2O3 بود که در نهایت بر اساس ویژگی‌های فنوتیپی و مولکولی به‌ عنوان Alcaligenes sp. strain NV06 مورد شناسایی قرار گرفت. سنتز برون سلولی نانوذرات آهن تولید شده توسط این سویه، تحت شرایط بهینه‌ واکنش مورد بررسی قرار گرفت. نانوذرات سنتز شده توسط سویه باکتریایی NV06، به­وسیله‌ تجزیه و تحلیل­های طیف سنجی UV-Vis، تجزیه و تحلیل­های میکروسکوپ الکترونی روبشی، آزمون طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز تعیین خصوصیت شد. نتایج به‌دست آمده نشان داد که نانوذرات میله­ای اکسید آهن توسط عصاره عاری از سلول باکتری مذکور، در دمای بهینه‌ 28 درجه سانتیگراد، pH بهینه‌ برابر 6 و در غلظت 10 میلی‌مولار FeCl3، به مدت 96 ساعت گرماگذاری در دور شیکر rpm150، با میانگین اندازه‌ ابعاد طولی 2/80 نانومتر و میانگین قطری 5/25 نانومتر تولید می‌شوند. در این پژوهش، برای نخستین بار سنتز برون سلولی نانوذرات اکسیدآهن فریک با اندازه مطلوب از طریق استراتژی عصاره عاری از سلول در سرده Alcaligenes گزارش شد. امید است نتایج این پژوهش بتواند ظرفیت‌های بالقوه‌ میکروب­های آبزی به­عنوان زیست کاتالیزگرهای ایمن، ساده و مؤثر در تولید نانوذرات Fe2O3 را معرفی نماید.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1400/1/5 | ویرایش نهایی: 1401/9/27 | پذیرش: 1400/11/11 | انتشار: 1401/9/28 | انتشار الکترونیک: 1401/9/28

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.