tabatabaie roodsati S, Iranbakhsh A, shamili . M, Oraghi Ardabili Z. The effect of nano selenium and sodium selenate on biochemical, physiological, and growth parameters of Bell pepper (Capsicum anumm). nbr 2022; 9 (4) :296-306
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3463-fa.html
طباطبائی رودسری شیوا، ایرانبخش علیرضا، شمیلی منصوره، اوراقی اردبیلی زهرا. تأثیر نانو سلنیوم و سلنات سدیم بر پارامترهای بیوشیمیایی، فیزیولوژیک و رشدی فلفل دلمهای. یافته های نوین در علوم زیستی. 1401; 9 (4) :296-306
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3463-fa.html
گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، iranbakhsh@iau.ac.ir
چکیده: (3115 مشاهده)
سلنيوم جزء عناصر غیرضروری براي گياهان و ضروری براي انسان و جانوران به شمار میرود. اگرچه هنوز نقش سلنیوم در گياهان بهدرستی شناخته نشده است اما نتايج تحقيقات نشان داده كه اين عنصر در فيزيولوژي و متابوليسم گياهان مؤثر است. درپژوهش حاضر تأثیر محلولپاشی نانو سلنیوم (0، 5، 10 و 20 ميليگرم در لیتر) و سلنات سدیم (0، 5، 10 و20 ميليگرم در ليتر) بر پاسخهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه فلفل دلمهای (Capcicum anumm) مورد برررسي قرار گرفت. اثرات تیمارهای اعمال شده بر شاخص های مختلف رشدی و بیوشیمیایی ارزیابی شد. بر اساس نتایج بدست آمده، تیمارهای سلنیوم در غلظت های 10 و 20 ميليگرم در ليتر باعث کاهش تجمع بیومس در ریشه و اندام هوایی شد. این تیمارها همچنین موچب افزایش درمحتوای پراکسیدهیدروژن و مالونديآلدئيد شد. استفاده از سلنیوم موچب افزایش در میزان فنل، پرولین و تیولها شد. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان شامل کاتالاز، پراکسیداز، آسکورباتپراکسیداز، پلیفنلاکسیداز و نیز آنزیم پروتئاز در پاسخ به تیمارهای سلنیوم افزایش یافت.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم گیاهی دریافت: 1400/2/8 | ویرایش نهایی: 1403/9/14 | پذیرش: 1401/4/28 | انتشار: 1401/12/28 | انتشار الکترونیک: 1401/12/28